Bomankök Eskilstuna
Vår utställning

Detta är vårt enda kök med lucka i innanförliggande utförande. Det har blivit en mycket populär lösning för de som vill ha ett klassiskt och lite extra lyxigt utsedde.

Kristall basic vi 35 är ett av våra mest tidlösa kök. Det är varken supermodernt eller klassiskt, och lär kännas lika mycket i tiden om 15 år som det gör idag. För de som vill ha ett målad MDF-kök med lite liv i men inte vill gå på en klassisk allmogelucka rekommenderar vi gärna denna luckan eftersom det automatiskt blir många linjer med en ramlucka. Den är lite striktare än vår Rubinlucka med hårdare kanter och rakare skärning.

Lindö är den ramlucka vi har som har de skarpaste kanterna. Den gör sig väldigt bra i den mörkgråa täckmålningen och tillsammans med marmorskivan förs tankarna till USA och New England-stilen. I denna köksö har vi Lindö-luckan och Stil-luckan på ömse sidor med marmorskivan och de extra tjocka stödsidorna i mörktäckmålad grå gemensamt.

Stil är mycket populär bland de som gärna undviker synliga beslag. Du kan göra passbitarna i köket mindre eftersom man i de flesta fall måste bygga ett kök som kräver distanser anpassade till de handtag och knoppar som valts.

I vår utställning har vi valt att anpassa mittenbitarna/listerna som är av aluminium i samma kulör som köket på andra sidan köksön både för att visa vad som går att göra i färganpassning och för att visa något annorlunda. I standardutförandet är listerna i omålad aluminium.

Allmoge Classic är ett kök som för oss tillbaka hundra år i tiden med bilder av storkok inför jul, mängder med bakning och en och annan polkagris som rullas till perfektion mot granitbänkarna. Även om vi i vårt fall valt att ha det senaste inom induktion, vinkylning och ångbakning som grädde på moset! Vi har dekorationspilastrar för att göra intrycket komplett, men det är helt upp till dig om du vill ha det i sitt kök. Samma sak gäller pärlspontsfräsningen på synliga väggskåpssidor.

Rubin basic grå 1500 är en klassisk lucka som stått sig i många år och kommer stå sig i bra många till. Grå 1500 är en mjuk grå nyans som inte gör köket mulet och är ett tacksamt alternativ för dem som är trötta på helvita kök eller gula nyanser. Vi har valt att visa en hög öppen hylla i denna miljö för att visa hur man kan dela in den. Vi gör gärna sådana hyllor där det annars hade krävts en större passbit, som t ex när man vill ha en kyl eller frys nära en vägg.

Safir är en stilren lucka med lätt fasning och i vår utställning har vi gjort den i massiv, mattlackad ek. Ek har länge varit ett populärt material för det ger en sådan rustik och varm känsla. I denna miljö visar vi en alternativ uppställning på en elapparatvägg med två ugnsskåp mellan kyl och frys. Det ger en helt annan inramning och symmetri än den klassiska kyl & frys jämte varandra med 1 eller möjligtvis 2 elapparatskåp på någon av sidorna. I denna lösning visar vi dessutom hur man inte behöver ha en inbyggnadsmikro utan kan bygga in vilken mikro som helt bakom en snickerilucka bara man ger tillräcklig ventilation inne i skåpet.

Askö är en spårfräst variant av vår Allmoge classic-lucka. Det är en lite enklare version och är gjort i ett stycke till skillnad från de 5 som allmogeluckan är gjord i. Vi har gjort vårt eget personalkök i denna luckan och är därför helt funktionellt och inkopplat för att kunna visa kunder. Här visar vi hur delvitrin kan se ut för det som har ett lite högre kök. Det gör att man kan få ett varm ljus genom hela köket och med dagens LED-lampor kostar det väldigt lite att ha dem på längre än traditionell belysning.